JD 4430 Quad Range - The Combine Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 06-27-2007, 12:42 AM Thread Starter
Junior Member
 
paul860's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
JD 4430 Quad Range

QUAD RANGE TRANNY!!When i shift with the clutch, the forward and backward gears work in my tranny. I have all my ranges, but i only have half the gears. My 2 and 4 gears work, so i only have half of the gears. The side to side shifting, with no clutch (the high and low), if i shift it my tranny locks up and the tractor stops immediatly. I disconected my high and low shifting the one with no clutch and it works, but i have half the gears. WHat is wrong?
paul860 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-27-2007, 04:16 PM
Blogger
 
Join Date: Mar 2007
Location: Illinois
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: JD 4430 Quad Range

Sounds to me like you problem lies within your two speed planetary. It more than likely needs rebuilt. This planetary is a hydraulicly shifted, two speed unit consisting of a compound planetary, that is controlled by a direct drive clutch, and a underdrive brake, and a control shift valve.
87jumpy is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-10-2007, 01:10 PM Thread Starter
Junior Member
 
paul860's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: JD 4430 Quad Range

Thanks, but i have to split the tractor dont I?
paul860 is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 07-12-2007, 01:52 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Re: JD 4430 Quad Range

UNfortunately yes.At the clutch housing,remove shift valve on side of clutch housing before removing hi/lo unit.
bushmehcanic is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-19-2013, 02:50 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
4430 quad range problem

I also have a shifting problem. All reverse gears work all high gears work but when i try to get in low gear one or two it gust slips i believe its my sincro clutches. Ive taken of the view plate and i can see a set of clutch packs not grabbing. Is this a total split job?
Rolson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome