AgOpenGPS - Page 304 - The Combine Forum
 2128Likes
 
LinkBack Thread Tools
post #3031 of 4072 (permalink) Old 01-30-2019, 02:56 AM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Northern Rivers of New South Wales AUSTRALIA
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Quote:
Originally Posted by BrianTee View Post
New version upped on le Github. Lots of fixes. Manual UTurn works again. Boundaries didn't space points properly on rebuild. Turn line now calculates point spacing based on equipment width, less points for calc if eq is wide, good turn computations if field and eq is small. Same version still. Compiled as release version.



v2.8 Jan 2019
* Fixed left turn bug - yes there was one, adding tails never updated list count, cut off early, wouldn't clear Turn Line
* Fixed point fixing on boundary, gaps at end not filling
* Turn Lines point distance based on eq width
* Fixed input ouput text boxes not labelled correct
* Headings calc fixed in contour and AB Curve.
* Manual UTurn eludes fixing. Need a software dept meeting. Someone needs firing.
* Firing helped, UTurn manual mostly works.



PS, will be showing the latest version of Recorded Path at FarmTech - presentation called Strippers, Sunnies and Killer Robots. It can drive around obstacles (inner boundaries) automatically getting to the start and returning home. Will stop if it can't find a path home, but if there is one, it will find it. Now we're getting somewhere (pun intended).
Hi Brian,

I have just re-downloaded AOG from Github on 30th January 2019.
Under File/About the Version is 2.8April 4, 2018.

Have I done something wrong that I don't have Version 2.8Jan, 2019.

Any assistance greatly appreciated.

Thanks
Steve

Steve Price is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3032 of 4072 (permalink) Old 01-30-2019, 11:16 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Vermilion Alberta Canada
Posts: 5,688
Mentioned: 18 Post(s)
Quoted: 2486 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Steve Price View Post
Hi Brian,

I have just re-downloaded AOG from Github on 30th January 2019.
Under File/About the Version is 2.8April 4, 2018.

Have I done something wrong that I don't have Version 2.8Jan, 2019.

Any assistance greatly appreciated.

Thanks
Steve

Nope, you did good, I did bad as i forgot to update that. Thanks for pointing that out, I will update.

BrianTee is offline  
post #3033 of 4072 (permalink) Old 01-30-2019, 11:49 AM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Wetaskiwin County, AB, Canada
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 26 Post(s)
Hey Brian. Tried to send a pm but your inbox is full
JAW896 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3034 of 4072 (permalink) Old 01-31-2019, 08:38 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 12 Post(s)
Quote:
Originally Posted by BrianTee View Post
Haven't changed anything there, but I have no way to test as I'm not home
Perhaps delete the settings in AppData\Local\AgOpenGPS

I didn't have any luck the serial connection so I thought I would take the opportunity to try ethernet connection with the ENC28J60. Im having some trouble getting the ino to compile; after setup and entering my ethernet mac address I get an error on this particular line. Originally the error came on the line that was including the ethernet library saying "no such file or directory" so I added the library in the IDE. Then the error came up here saying" no type, class, or enumeration'
Attached Images
File Type: jpg IMG_1480.JPG (4.35 MB, 12 views)
Minielly14 is offline  
post #3035 of 4072 (permalink) Old 01-31-2019, 08:50 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: South Bavaria
Posts: 165
Mentioned: 8 Post(s)
Quoted: 70 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Minielly14 View Post
I didn't have any luck the serial connection so I thought I would take the opportunity to try ethernet connection with the ENC28J60. Im having some trouble getting the ino to compile; after setup and entering my ethernet mac address I get an error on this particular line. Originally the error came on the line that was including the ethernet library saying "no such file or directory" so I added the library in the IDE. Then the error came up here saying" no type, class, or enumeration'

Have you installed the "ethercardAOG.zip" library from the folder: AgOpenGPS-master\Modules\ArduinoLibraries?
comedoo likes this.
Weder is offline  
post #3036 of 4072 (permalink) Old 01-31-2019, 03:33 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
dear
is it also possible to run the software on a arduino raspberry
so yes how it works to install ?
kevin baeyens is offline  
post #3037 of 4072 (permalink) Old 01-31-2019, 07:05 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Vermilion Alberta Canada
Posts: 5,688
Mentioned: 18 Post(s)
Quoted: 2486 Post(s)
Quote:
Originally Posted by kevin baeyens View Post
dear
is it also possible to run the software on a arduino raspberry
so yes how it works to install ?

No, it is not possible
BrianTee is offline  
post #3038 of 4072 (permalink) Old 02-01-2019, 05:56 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Central Pennsylvania, United States
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 9 Post(s)
Evening guys,

It hasn't been my day to code :/ I have spent to last couple hours trying to figure out how make a speed (in kph) variable in the arduino code from AOG. is there a way to have AOG send the kph to the arduino and make a variable? Working on installing electric motors to an old kinze planter with finger pickups. Currently reading in speed using a hall sensor and a magnet but what fun is that! AOG then turns planting units on/off and a potentiometer is used to set the seeding rate.

Thanks!
kareldew likes this.
kirtau is offline  
post #3039 of 4072 (permalink) Old 02-01-2019, 06:55 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 12 Post(s)
[QUOTE=Weder;3311829]Have you installed the "ethercardAOG.zip" library from the folder: AgOpenGPS-master\Modules\ArduinoLibraries?[/QUOTE

donloaded the zip again and went through the setup and it compiled. Having another issue though, seems when turn the udp on in AOG and restart I get a unreachable network socket error a and it saying AOG is being used somewhere else.The error continuously comes up
Minielly14 is offline  
post #3040 of 4072 (permalink) Old 02-01-2019, 07:39 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Vermilion Alberta Canada
Posts: 5,688
Mentioned: 18 Post(s)
Quoted: 2486 Post(s)
Quote:
Originally Posted by kirtau View Post
Evening guys,

It hasn't been my day to code :/ I have spent to last couple hours trying to figure out how make a speed (in kph) variable in the arduino code from AOG. is there a way to have AOG send the kph to the arduino and make a variable? Working on installing electric motors to an old kinze planter with finger pickups. Currently reading in speed using a hall sensor and a magnet but what fun is that! AOG then turns planting units on/off and a potentiometer is used to set the seeding rate.

Thanks!

The speed is sent as a byte that is 4x the actual speed in km/h. The autosteer sentence has the 3rd byte as speed and gets put into the variable speeed. At that point you can take that number and do anything you wish with it.



Code:
//Data Header has been found, so the next 6 bytes are the data
    if (Serial.available() > 6 && isDataFound)
    {
        isDataFound = false;
        relay = Serial.read();   // read relay control from AgOpenGPS
        speeed = Serial.read() >> 2;  //actual speed times 4, single byte

        //distance from the guidance line in mm
        distanceFromLine = (float)(Serial.read() << 8 | Serial.read());   //high,low bytes

        //set point steer angle * 10 is sent
        steerAngleSetPoint = ((float)(Serial.read() << 8 | Serial.read()))*0.01; //high low bytes

        //auto Steer is off if 32020,Speed is too slow, motor pos or footswitch open
        if (distanceFromLine == 32020 | speeed < 1 | steerSwitch == 1)
        {
            watchdogTimer = 12;//turn off steering motor
        }
        else          //valid conditions to turn on autosteer
        {
            //bitSet(PINB, 5);   //turn LED on
            watchdogTimer = 0;  //reset watchdog
            serialResetTimer = 0; //if serial buffer is getting full, empty it
        }

    //uturn byte read in
    uTurn = Serial.read();
    }


BrianTee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Combine Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome