Cfx750 losing Waas and rtx - The Combine Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 04-23-2019, 09:28 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Cfx750 losing Waas and rtx

Have a new cfx750 and lost GPS signal multiple times today in a wide open field. Lost it on waas and also on rtx. Also the 750 would like to restart, usually around the time it would lose GPS. Frustrating first day with a new rig.
Curt

Cnotill2018 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-24-2019, 12:57 AM
Senior Member
 
BoSoT's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Western Cape, South Africa
Posts: 474
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 119 Post(s)
Had similar problems, was a power wire not making good contact.
Caused a voltage drop, just enough to loose signal, but screen stayed on. Every now and then with enough vibration or bump, screen will go out and immediately restart again.





(If you use a cigarette lighter type fitting, remove it and use something better.) bad example.


Nou wat nou?

Last edited by BoSoT; 04-24-2019 at 01:03 PM.
BoSoT is online now  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-24-2019, 08:44 AM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: NW of Don about an hr - by car. West Central Alberta.
Posts: 593
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 134 Post(s)
Believe there is an update for cfx750 by July 1 to look forward to, but did not think it affecting it yet - at least in Western Cda. That restarting issue is new one. Hopefully you not plugged into cigarette lighter or could see that as problem.
brazil08 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-24-2019, 11:58 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Sounds like maybe the memory is close to full. The 750s like to restart sometimes then.
agtechnician is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-24-2019, 11:59 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
And yes you should update it to version 7.79
agtechnician is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Combine Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome