1440 feeder problem - The Combine Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 08-22-2019, 10:23 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
1440 feeder problem

Replaced feeder drive belt on 1440 combine, now hydraulic tighter pulley is not engaging when separator is engaged. Also, keeps blowing small hydraulic hose off for header control switch. I have no clue what to Check. Anyone that can help me.

JW2955 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-22-2019, 11:54 AM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 50 Post(s)
If I remember correctly, me and dad changed this belt on a 1666. I believe that we put one of the guards on wrong and the hydraulic tightener would get hung up on the guard and not engage. Could that be possible? The chain broken on the other side of feeder house? Had that happen too

The_G is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-24-2019, 10:37 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Checked guard it is right
JW2955 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 08-25-2019, 01:08 AM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 50 Post(s)
Glad you got it working
The_G is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Combine Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome