TR98 header drive belt won't engage - The Combine Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 03-18-2019, 06:09 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
TR98 header drive belt won't engage

Asking for help to solve this problem, have a TR98 combine...I pull the thresher button and the thresher starts up normally. I pull the header button and nothing happens. I checked the power at the switch, i got power. I checked the relays that pertain to the header, all checks out. I checked the power at the header drive valve where the hydrallic fluid should begin its flow and I have power there also.. Not sure what I am missing, but wondered if the time delay relay has a function that I do not understand. Any help would be greatly appreciated.

Denny0811! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-18-2019, 06:14 PM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 275
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 73 Post(s)
Check that the belt tensioner hasn't over centered. One of our tr98 combines used to do that once in a while.

NWsask is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 04-13-2019, 10:24 AM
Junior Member
 
VetteThreat's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Does the feeder house engage and just your pickup isnt moving or nothing comes on at all?
VetteThreat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 04-13-2019, 11:37 AM
Senior Member
 
makar's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: peace country
Posts: 438
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 42 Post(s)
Mine does the same thing, i think its wiring, it kicks out when the thresher shuts off, it should stay on, yet it will move unhooked.
makar is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 04-15-2019, 10:58 AM
Senior Member
 
Jeff-C-IL's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,074
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 197 Post(s)
If you have 12V at the feeder engage solenoid when you have the feeder engage switch on, then its not electrical. Either the solenoid coil is bad, or the valve is stuck off, or you have some other hydraulic or mechanical problem. Those combines are very simple electrical systems...no fancy PWM valves etc. Just 12V to the coil...either on or off.

AHHC specialist
Jeff-C-IL is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 04-15-2019, 12:10 PM
Senior Member
 
makar's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: peace country
Posts: 438
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 42 Post(s)
The not staying on has me stumped, i dont think you need to re engage the header every startup. Mine was finnicky but keeps getting worse. Check valve or something not holding, mine will move unhooked.
makar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Combine Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
canola making cylinder drive belt greasy jackaroo Gleaner 9 01-06-2011 11:33 PM
2008 9770 active header float option. jdgreen John Deere 4 08-23-2010 10:22 PM
612 head on a 9670 STS bleedsgreen John Deere 6 10-05-2009 09:23 PM
Drive Belt 7720 randsenns John Deere 8 10-01-2009 10:33 PM
Has anyone here ran a 9670sts with a 612c chopping 430u John Deere 12 02-05-2009 06:04 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome