The Combine Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
922 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I needed to replace my Hyd motor on my fan. Went to case dealership I gave them a grand they gave me a new Hyd motor... Installed I checked it out I can only get 4100 rpm totally rapped out. With my Hyd flow turned up all the way. My old one I was allways having the over speed alarm go off on me I think at 5500 rpm. Called parts guy he is going to make sure that he did not screw up.... The only other thing which I can not get around my head is I did have the manifold down I can't imagine how that would limit the rpm. I am 99% sure that my tractor Hyd are ok. Also wonder if the did have different fan rpm and just changed shiv size to get proper range?
 

·
Premium Member
Joined
·
4,392 Posts
If you had the manifold down then you were not getting any back pressure which may have been your problem. I have seen weak fan motors from CNH in the past.
 

·
Registered
Joined
·
72 Posts
You defiantly will not get full fan speed with the manifold down. Put it up and try again and I can almost guarantee you will be good to go.
 

·
Registered
Joined
·
922 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Manifold did not make much difference...the new one I put on was the one the new part number subed up too..... So wheat on a litt 400 mile road trip got a seal kit for my old one put it all back together in the dark got to go . I did find a new old style one in Kansas so I have that coming for a back up . Not sure if the new style takes a little more flow or pressure or something not quite right with it ...
 

·
Registered
Joined
·
139 Posts
Is the cart still hooked up to the drill? The back pressure from the manifold up alone is not enough, you have to have all the back pressure from the hoses on the drill to get full fan speed.

Jeff
 

·
Registered
Joined
·
922 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Yes it is... I got the seal kit and put my old Hyd motor on and had way better rpm....seeded most the afternoon did just fine...not sure if there is something wrong with the new Hyd motor or if the new improved version takes more juice ...
 

·
Registered
Joined
·
156 Posts
Check your belts, if they are worn a little you loss some rpm, or tighten them up. My belts are worn and need replaced but only have few days left so trying to milk em. When I first turn on in morning only have 4900 or so let it warm up and not to long am up to 5300. Wouldn't surprise me if new motor was bad, parts anymore are a crap shoot. Much as this stuff costs ought to put itself on and work perfectly..
 
1 - 7 of 7 Posts
Top