The Combine Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Can't seem to adjust my spray off pressure. I have changed it under the sprayer setup page but the 2 pressure readings on my home page stay at 60 psi when I have the booms turned off. This is causing me to over apply on the ends so any ideas would be appreciated. Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
430 Posts
have you adjusted your min spray pressure and you also might want to look under your swath control settings and change your overlap on the coverage settings.




VR
 

·
Registered
Joined
·
237 Posts
If you are reading pressure when it should be reading zero, recalibrate the sensor. Crack your strainers to make sure there is no pressure on the sensor.
 

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Discussion Starter · #5 ·
It's reading pressure correctly I just can't get my spray off pressure to adjust. I've recalibrated all sensors. As soon as section control shuts the booms off at the end of the row the spray off pressure jumps up to 60. Both the pump pressure and the boom pressure go to 60 psi. I'm applying 10 gpa so as soon as section control comes on the rate jumps up to 20 gpa on the ends until it slows it back down.
 

·
Registered
Joined
·
237 Posts
Make sure that your Boom charge is on auto, check the overlap settings in your section control, and make sure that your boom is configured properly in the display.
 

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Discussion Starter · #7 ·
I will try that today. I know my boom charge is set to off but I think I tried it on all three settings with no change in spray off pressure. I also have played with the overlap in section control setting with no change either. I'll check my boom configuration today as I have not checked it yet. Boom pressure relief is set to on as well, not sure if that has anything to do with it. Thanks for the info
 
1 - 7 of 7 Posts
Top