The Combine Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

· Registered
Joined
·
175 Posts
Discussion Starter · #1 ·
05 9660 STS with 750 sep hours had the reverser quit in mid use. Hasn't seen alot of abuse that said I haven't been running it so I have to take the word of the operator. One thing while I was troubleshooting is that when the reverser switch is engaged then shut off of course it doesn't reverse ( feed chain or header auger) but just before the movement stops the chain and table auger starts briefly in the normal operating direction . This is on a 615 when it was doing canola. Any thought would be appreciated.
 

· Registered
Joined
·
175 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Thanks for the replies, looked at it this afternoon and yes Larry the dang wheel was loose the 10 second delay should protect the reverser from damage but my troubles aren't over I found when I was working on it that somehow the crew managed to either step on the sensor wire or snag it with something and it was unplugged, when the wheel was retightened and the sensor wire plugged back in as well as checking for oil build up it's still not working. ( did briefly however which may indicate a stuck solenoid)The only upshot is this happened with only 90 acres left and we finished our harvest with our 07 9660 today so I'll likely have to check the sensor wire for continuity or the sensor itself( hate JD pin connectors from my silage chopper experiences) and pull that piston apart and check for scoring damged O-ring etc. when I the combine goes through the shop this late fall or winter. By the way all excellent possibilities and I really appreciate the expertise.
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top