The Combine Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Asking for help to solve this problem, have a TR98 combine...I pull the thresher button and the thresher starts up normally. I pull the header button and nothing happens. I checked the power at the switch, i got power. I checked the relays that pertain to the header, all checks out. I checked the power at the header drive valve where the hydrallic fluid should begin its flow and I have power there also.. Not sure what I am missing, but wondered if the time delay relay has a function that I do not understand. Any help would be greatly appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
295 Posts
Check that the belt tensioner hasn't over centered. One of our tr98 combines used to do that once in a while.
 

·
Registered
Joined
·
465 Posts
Mine does the same thing, i think its wiring, it kicks out when the thresher shuts off, it should stay on, yet it will move unhooked.
 

·
Registered
Joined
·
1,212 Posts
If you have 12V at the feeder engage solenoid when you have the feeder engage switch on, then its not electrical. Either the solenoid coil is bad, or the valve is stuck off, or you have some other hydraulic or mechanical problem. Those combines are very simple electrical systems...no fancy PWM valves etc. Just 12V to the coil...either on or off.
 

·
Registered
Joined
·
465 Posts
The not staying on has me stumped, i dont think you need to re engage the header every startup. Mine was finnicky but keeps getting worse. Check valve or something not holding, mine will move unhooked.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top