The Combine Forum banner
201 - 220 of 367 Posts
Powiedziano mi dzisiaj, że to ta sama głowica tnąca
Jak w starych 7000. Jedyna naprawdę duża zmiana
Polega na tym, jak wchodzi KP. Zostanie wydany
Na wprowadzeniu John Deere w przyszłym roku i trafi na pola
Wiosna 2015. Facet, który to obsługiwał, powiedział, że to
Hybrid Krone Claas.
Trudno mi w to uwierzyć, wystarczy spojrzeć na niektóre z wcześniejszych zdjęć, aby zobaczyć, że wydają się istnieć ogromne różnice w napędzie wałka podającego, nie ma już skrzyni ivloc i zmienił się również napęd podbieracza.

Zastanawiam się teraz, która z wielu wersji, które były w tym roku w terenie, pójdzie dalej? Rozumiem, że tylko jedna pójdzie dalej na kolejne lata projektowania i udoskonalania. Całe to podekscytowanie i spekulacje na temat projektów i pomysłów, które nigdy nie pójdą dalej. Czy ktoś wie, ile różnych maszyn koncepcyjnych działało w tym roku?

Powiedziano mi dzisiaj, że to ta sama głowica tnąca
Jak w starych 7000. Jedyną naprawdę dużą zmianą
Jest sposób, w jaki wchodzi KP. Zostanie wydany
Wiosna 2015. Facet, który to obsługiwał, powiedział, że to
hybryda Krone Claas.

widziałem jeden z tym samym cylindrem nożowym co 77/7980. Obudowa głowicy tnącej i cały zespół wałka podającego są zupełnie nowe.

Zostanie wydany
Wiosna 2015.
Mam nadzieję, że zostanie wtedy wydany, chciałbym zobaczyć go rok lub dwa, zanim będę gotowy wymienić mój 7550. Mam nadzieję, że jest jeszcze lepszy niż seria 7000, a nie maszyną z nadmiernym inżynierią i irytującymi problemami. Wierzę, że dział badawczo-rozwojowy Deere nie zawiedzie nas, właścicieli Deere spfh :):D:):D

Leżałem pod jednym i miał kilka dość złych kątów w konstrukcji zsypu, idących od spodu głowicy tnącej do przyspieszacza. Jedną rzeczą jest to, że zsyp zwężał się o kilka cali po każdej stronie na długości około 2-3 cali. Również zsyp był prawie płaski, a nie zakrzywiony jak w przypadku Class/Krone.

Mengele SF 7000 był pierwszą na świecie sieczkarnią, która w latach osiemdziesiątych radziła sobie z ośmiorzędowym zespołem żniwnym, podczas gdy Claas i Deere ledwo miały wystarczającą moc, aby obsłużyć sześć rzędów.

mrcvf
leżałem pod jednym i miał kilka dość złych kątów w konstrukcji zsypu, idących od spodu głowicy tnącej do przyspieszacza. Jedną rzeczą jest to, że zsyp zwężał się o kilka cali po każdej stronie na długości około 2-3 cali. Również zsyp był prawie płaski, a nie zakrzywiony jak class/krone.
Ten projekt zsypu jest zdecydowanie zagadkowy, myślę, że będziemy musieli po prostu uzbroić się w cierpliwość, aby zobaczyć, czy tego się trzymają, czy też jest to tylko jakiś genialny pomysł inżynierów, który chcieli wypróbować

Nasz przedstawiciel JD poinformował nas, że jeśli chcemy sieczkarnię serii 7080, musimy ją zamówić do marca przyszłego roku, a potem trzeba będzie wziąć nowy typ, ponieważ linia produkcyjna zostaje zamknięta, aby przygotować ją do nowych sieczkarni.

Powiedziano nam, że nowe modele zostaną wydane jesienią 2014 roku, a ich dostawa nastąpi wiosną 2015 roku. W pierwszym roku będzie to 800 KM i mniej.... co potwierdza, dlaczego tak wiele osób widziało prototypy o mocy 7980. Modele o większej mocy zostaną wydane w następnym roku..... Dokładne słowa dotyczące silników, "odejście od Cummins".... muszą być silnikami bliźniaczymi Deere lub inną marką z pojedynczym silnikiem....

201 - 220 of 367 Posts