The Combine Forum banner
181 - 200 of 457 Posts
Mam kilka rzeczywistych części, więc kilka uwag.

Kondensatory 1000uF mają średnicę 10 mm, co jest miłe, zajmuje mniej miejsca.

K4 wystaje około 5 mm dalej w ścieżkę modułu ethernet, więc trzeba go przesunąć w lewo.
Myśląc o sterowniku silnika, potrzebujesz tylko 4 pinów i albo IBT-2, albo cytron, który może sterować silnikiem skrętu lub zaworami hydraulicznymi, więc zredukowałem to do 3 linii.

Zawsze coś, ale teraz jest czas, aby je naprawić.
Myślę, że kondensatory za 7805 mogą być z 16V, co da ci więcej miejsca na PCB

Dzięki za pliki Gerbera na GitHubie później...
Jedyne inne pytanie, jakie miałem, dotyczyło tego, dlaczego regulator dodatni 5 V serii vx, a nie serii lm, oba są oceniane na jeden amper?? Istnieje spora różnica w cenie przy użyciu typu vx zamiast typu lm i różnica głębokości, plus mam już sporo serii lm, lol

Mam kilka rzeczywistych części, więc kilka uwag.

K4 wystaje około 5 mm dalej w ścieżkę modułu Ethernet, więc trzeba go przesunąć w lewo.
Myśląc o sterowniku silnika, potrzebuję tylko 4 pinów i albo IBT-2, albo cytron, który może sterować silnikiem skrętu lub zaworami hydraulicznymi, więc zredukowałem to do 3 linii.

Wiem, że miło jest używać znanego typu przekaźnika samochodowego, który mamy na półce w przypadku awarii, ale dlaczego nie użyć mniejszego typu, takiego jak te na płytkach przekaźnikowych arduino, tylko w wersji cewki 12 V. srd-12vdc-sl-c, awarie są rzadkie.
SRA-12VDC-CL 20 amperów, jeśli wierzymy, że miedź i lutowie to potrafią.

Dostałem kilka rzeczywistych części, więc kilka uwag.

K4 wystaje około 5 mm dalej w ścieżkę modułu Ethernet, więc trzeba go przesunąć w lewo.
Myśląc o sterowniku silnika, potrzebuję tylko 4 pinów i albo IBT-2, albo cytron, który może sterować silnikiem skrętu lub zaworami hydraulicznymi, więc ograniczyłem to do 3 linii.

Około 3 linijek: Nie rozumiem programowania na tyle dobrze, żeby zrozumieć, jak wyłączyć sterownik silnika (IBT_2), aby zapobiec trzymaniu/hamowaniu kierownicy przez silnik (jeśli skręcasz ręcznie, pozostawiając silnik przymocowany do krawędzi kierownicy). Ale może to już nie problem i nikt tego nie robi? Używam hydrauliki, więc prawdopodobnie nie stanowi to problemu dla mojej konfiguracji z IBT_2.

Około 3 linijek: Nie rozumiem programowania na tyle dobrze, żeby wiedzieć, jak wyłącza się sterownik silnika (IBT_2), aby zapobiec trzymaniu/hamowaniu kierownicy przez silnik (jeśli skręca się ręcznie, pozostawiając silnik przymocowany do krawędzi kierownicy). Ale może to już nie problem i nikt tak nie robi? Używam hydrauliki, więc prawdopodobnie nie ma problemu w mojej konfiguracji z IBT_2.
Z trzema liniami można połączyć ze sobą włączenia (wyłączyć całość) i pwm lub połączyć linie pwm i selektywnie włączać włączenie każdej ze stron. Czy jest jakaś preferencja, której ludzie używają? Jak jest sterowany Twój, Lars?

Z trzema liniami możesz połączyć włączniki (wyłączyć całość) i pwm lub połączyć linie pwm i selektywnie włączać każdą stronę. Czy jest jakaś preferencja, której ludzie używają? Jak jest sterowany Twój, Lars?
Jest podłączony jak w wiki autosteer switch full.

autosteer_switch_full_20config.jpg [AgOpgenGPS - DokuWiki]

A następnie używam sygnału z D7 LED do aktywacji przekaźnika, który zasila IBT_2 i zawór 6/2 (ponieważ mój system sterowania jest typu reakcyjnego)

Mogłem z łatwością użyć mniejszego sterownika silnika, ponieważ zawory pobierają tylko kilka amperów, ale teraz IBT_2 jest kupiony.

tak więc teraz muszę wymyślić, jak przełączyć 6/2.;) może pin INT?
Używam Button ino dla arduino nano.
W tej chwili podłączony do laptopa przez USB
Ale osobne 5 V i 12 V dla IBT_2 i DOGS2

OH aha. Dioda D7 LED to przewód włączający. Przeczytałem ponownie obrazek z wiki i znalazłem poprawną nazwę w tekście po lewej stronie R_EN i L_EN do D7, przeczytałem zielony tekst jako LED

To jest najnowsza wersja, która działa na moim W7 32 bit :/
Dzięki za listę.
Również dziękuję za listę.

Mam ten sam problem z plikiem ropecope brd na W10 i eagle 9.3.1
Plik SCH otwiera się, ale pojawia się błąd przy próbie przejścia do BRD
To jest komunikat o błędzie:
Błąd:

linia 9016, kolumna 133: redefinicja nazwy 'LABEL' w tagu <attribute>
Być może nie mamy twoich logo?

Z błędem nadal można wyeksportować listę części z eagle i otworzyć ją za pomocą programu txt

Również dziękuję za listę.

Mam ten sam problem z plikiem ropecope brd na W10 i eagle 9.3.1
Plik SCH otwiera się, ale pojawia się błąd przy próbie przejścia do BRD
To jest komunikat o błędzie:

HTML:
Błąd:

linia 9016, kolumna 133: redefinicja nazwy 'LABEL' w tagu <attribute>
Być może nie mamy twoich logo?
Z błędem nadal można wyeksportować listę części z eagle i otworzyć ją za pomocą programu txt
Nie wiem, co się dzieje, używam eagle 9.3.1
Ponownie przesyłam pliki v9.3.1 i próbuję v7

Nie wiem, co się dzieje, używam eagle 9.3.1
Ponownie przesyłam pliki v9.3.1 i próbuję v7
Miałem ten sam błąd, kiedy próbowałem tego dzisiaj rano, używając darmowej wersji. Zastanawiałem się, czy płyta przekroczyła wymiary, które darmowa wersja pozwala otworzyć.

Szkoda, że czekałem jeszcze kilka dni z zamówieniem płyt, ponieważ lista itp. jest świetna dla najnowszej wersji. Mam pytanie Ropecope, jaki jest rozstaw pinów dla złączy zaciskowych? czekałem na otrzymanie płyt i zmierzenie, ponieważ nie byłem pewien. Również dziękuję za poświęcenie czasu na zaprojektowanie płyt itp., jest to bardzo doceniane i jeśli chcesz jedną z zapasowych płyt, wyślę Ci wiadomość prywatną z Twoim adresem i wyślę Ci jedną.

Miałem ten sam błąd, kiedy próbowałem dziś rano użyć darmowej wersji. Zastanawiałem się, czy tablica przekroczyła wymiary, które darmowa wersja pozwala otworzyć.

Szkoda, że ​​poczekałem jeszcze kilka dni z zamówieniem tablic, ponieważ lista itp. jest świetna dla najnowszej wersji. Mam pytanie Ropecope, jaki jest rozstaw styków dla złączy zaciskowych? Czekałem na otrzymanie tablic i pomiar, ponieważ nie byłem pewien. Również dziękuję za poświęcenie czasu na zaprojektowanie tablic itp., Jest to bardzo doceniane i jeśli chcesz jedną z zapasowych tablic, wyślę Ci wiadomość prywatną z Twoim adresem i wyślę Ci jedną.
Jaką wersję zamówiłeś?
Czy nadal to masz? ustaw zdjęcie
pady zasilające nie są przeznaczone do złączy,
Tam przylutujesz przewód
i wszystkie złącza mają rozstaw 2,54 mm (0,1 ")
tak jak to
https://www.aliexpress.com/item/350...nectors-Male-Female-Crimp/32837434801.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4drCieAX

Po prostu nie da się zmieścić wszystkiego na płytce, ale będzie mniejsza.
Może wersja z minimalnymi możliwościami / wersja startowa z jednym wyborem dla urządzeń, które pozwolą na działanie autopilota.

Oto plik PDF z pierwszej próby, 99 mm razy 85 mm, hack od Briana.

Potrzebny mniejszy przekaźnik i trzeba ponownie sprawdzić przewody po prawej stronie, ponieważ najpierw musiałem usunąć (w schemacie) wszystkie elementy po prawej stronie, poza 100x80 mm.

Ale brak otworów do montażu napędu silnika na górze i jest to wersja dwuwarstwowa.

Działa w Eagle free (elementy wewnątrz 100x80 mm)

Attachments

Jest podłączony jak w wiki autosterowanie przełącznik pełny.

autosteer_switch_full_20config.jpg [AgOpgenGPS - DokuWiki]

A następnie używam sygnału z D7 LED do aktywacji przekaźnika, który zasila IBT_2 i zawór 6/2 (ponieważ mój system sterowania jest typu reakcyjnego)

Mógłbym z łatwością użyć mniejszego sterownika silnika, ponieważ zawory pobierają tylko kilka amperów, ale teraz IBT_2 jest kupiony.

Muszę więc teraz wymyślić, jak przełączyć 6/2.;) może pin INT?
Używam Button ino dla arduino nano.
W tej chwili podłączony do laptopa przez USB
Ale osobne 5 V i 12 V dla IBT_2 i DOGS2

OH aha. Dioda D7 LED to przewód włączający. Przeczytałem ponownie zdjęcie z wiki i znalazłem poprawną nazwę w tekście po lewej stronie R_EN i L_EN do D7, przeczytałem zielony tekst jako LED
Zatem te 3 linie powinny działać, po prostu wyłącz L_EN i R_EN, aby zatrzymać i 2 pwm. Użyj linii Enable, aby również sterować przekaźnikiem. Myślę, że trudno będzie znaleźć mniejszy przekaźnik 40A.

LarsVest, przekaźnik jest na drodze modułu Ethernet. Z pewnością staje się mniejszy, gdy nie montuje się sterowania silnikiem.

Czy projektowanie PCB nie jest fajne!!!!!

181 - 200 of 457 Posts