The Combine Forum banner
201 - 220 of 457 Posts
Jaką wersję zamówiłeś?
Czy nadal ją masz? ustaw zdjęcie
pady zasilania nie są przeznaczone do łączenia,
Tam przylutujesz przewód
i wszystkie złącza mają rozstaw 2,54 mm (0,1 ")
tak jak to
Myślałem o użyciu listew zaciskowych do połączeń przewodów z płytką podobnych do tych, które zamieściłeś, tylko że mają zaciski śrubowe zamiast części złącza, potrzebowałem tylko rozstawu, teraz wiem 2,54 :D Zamówiłem wszystkie komponenty poza listwami zaciskowymi, ponieważ nie znałem rozstawu.

Załączyłem zdjęcie zamówionej wersji, ponieważ nie mogę zamieszczać linków/obrazów ze względu na liczbę postów.

Attachments

Myślę, że przekaźnik 40A jest za duży, jeśli użyjemy silnika PHIDGETS.

Właściwości elektryczne

Napięcie znamionowe 24 V DC
Prąd znamionowy 2,2 A
Prąd zwarcia 10,8 A

i przy 12V jest to połowa

Zrobiłem pomiary na biurku bez obciążenia.
MOTOR i ładowanie LAPTOPA nie przekracza 4A,
a tylko silnik nie przekracza 1A 12V.

Jeśli użyjemy przetwornicy 12V na 24V,
możemy spodziewać się wyników jak w specyfikacji
Ale jeśli użyjemy 12V, wszystko będzie o połowę mniejsze niż w specyfikacji

Film pokazuje pomiary podczas ładowania LapTopa - 3,4A
i kiedy wyłączam ładowanie laptopa
spada do - 0,4A

Na MOTORZE mam obecnie bezpiecznik 2A
Działał przez 20 godzin bez żadnych problemów.

Myślę, że musimy przewymiarować przekaźnik, ale 40A to dużo..
20A byłoby zupełnie wystarczające.

Jeśli ktoś może wykonać podobne pomiary, gdy silnik jest obciążony, byłoby wspaniale.

Myślę, że przekaźnik 40A jest za duży, jeśli użyjemy silnika PHIDGETS

Właściwości elektryczne

Prąd znamionowy 2,2 A
Prąd zwarcia 10,8 A

i przy 12 V jest to połowa tego

SILNIK i ładowanie LAPTOPA i nie przekracza 4A,

Jeśli użyjemy przetwornicy 12V na 24V

Film pokazuje pomiary podczas ładowania LapTop - 3,4A
A kiedy wyłączę ładowanie laptopa
spada do - 0,4A

https://youtu.be/qneJTKQ_PRM

Na SILNIKU mam obecnie bezpiecznik 2A
Działał przez 20 godzin bez żadnych problemów.

20A powinno wystarczyć.

Jeśli ktoś może wykonać podobne pomiary, gdy silnik jest obciążony, byłoby wspaniale.
Pomiar dobry pomysł :)

Spróbuj obciążyć silnik, trzymając oś ręką i zobacz, ile wzrośnie Amperów, z pełnym pwm.

Myślę, że przekaźnik 40A jest za duży, jeśli używamy silnika PHIDGETS

Właściwości elektryczne

Prąd znamionowy 2,2 A
Prąd zwarciowy 10,8 A

i przy 12 V jest to połowa tego

SILNIK i ładowanie LAPTOP i nie przekracza 4A,

Jeśli użyjemy przetwornicy 12V na 24V

Film pokazuje pomiary podczas ładowania LapTop - 3,4A
A kiedy wyłączę ładowanie laptopa
spada do - 0,4A

https://youtu.be/qneJTKQ_PRM

Na SILNIKU mam obecnie bezpiecznik 2A
Działało to przez 20 godzin bez żadnych problemów.

20A byłoby wystarczająco.

Wiele osób, w tym ja, używa przetwornicy 24 V, więc prąd rozruchowy wynosi 11 amperów. Prawdopodobnie piki od 15 do 20 amperów, jeśli obracasz się w złą stronę. Podwój najgorszy prąd, a 40 amperów to rozsądna wartość, która faktycznie wytrzyma. Podczas gdy bezpiecznik przetrwa, przekaźnik musi obsłużyć prąd. Jeśli rozmiar jest problemem dla płyty autosterowania, to może płyta dystrybucji zasilania dla 12/24 V ma sens.

Próba zaoszczędzenia centymetra tu i tam kosztuje dużo pod względem łatwości montażu i naprawy/modyfikacji. Zewnętrzny bezpiecznik jest ogólnie sposobem instalacji większości sprzętu rolniczego, przynajmniej w Ameryce Północnej. Przekaźnik 40 amperów jest niezwykle kompaktowy, biorąc pod uwagę jego możliwości.

Przełącznik zbliżeniowy ma napięcie 6-36 V, otwarty kolektor, poprzedni obwód nie będzie działał. Przełącznik Prox aktywuje teraz izolator optyczny, umożliwiając zarówno użycie przełączników Prox, jak i mikroprzełączników. Myślę, że to działa, przetestuję to dzisiaj w obwodzie, a jeśli tak, zmodyfikuję pozostałe 2 wejścia, aby działały zarówno z przełącznikami Prox, jak i przełącznikami przełącznymi.

Attachments

Reklamowane wartości znamionowe styków przekaźników są prawie zawsze dla obciążeń rezystancyjnych, a nie dla obciążeń silnikowych. Jeśli zagłębisz się w arkusze danych, często okaże się, że obciążenie silnika wynosi często od 70 do 50 procent obciążenia rezystancyjnego. Ocena natężenia prądu przekaźnika nie jest miejscem do oszczędzania.

Wiele osób, w tym ja, używa konwertera 24 V, więc prąd zwarciowy wynosi 11 amperów. Prawdopodobnie piki od 15 do 20 amperów, jeśli skręca w złą stronę. Podwój najgorszy prąd, a 40 amperów to rozsądna wartość, aby faktycznie przetrwać. Podczas gdy bezpiecznik przetrwa, przekaźnik musi obsłużyć prąd. Jeśli rozmiar jest problemem dla płyty autosterowania, to może płyta dystrybucji zasilania dla 12/24 V ma sens.

Próba zaoszczędzenia centymetra tu czy tam kosztuje dużo pod względem łatwości montażu i naprawy/modyfikacji. Zewnętrzny bezpiecznik jest ogólnie sposobem instalacji większości sprzętu rolniczego, przynajmniej w Ameryce Północnej. Przekaźnik 40 amperowy jest niezwykle kompaktowy, biorąc pod uwagę jego możliwości.

Czujnik zbliżeniowy ma napięcie 6-36 V, otwarty kolektor, poprzedni obwód nie będzie działał. Przełącznik Prox aktywuje teraz izolator optyczny, umożliwiając użycie zarówno przełączników zbliżeniowych, jak i mikroprzełączników. Myślę, że działa, przetestuję go dzisiaj w obwodzie, a jeśli tak, zmodyfikuję pozostałe 2 wejścia, aby działały zarówno z przełącznikami zbliżeniowymi, jak i przełącznikami kołyskowymi.
Próbowałem znaleźć sposób na zmniejszenie płytki.... są też większe pudełka do kupienia

Czujnik zbliżeniowy NPN-NO?

Nie widzę różnicy na tej płycie, co jest innego?

BrianTee: Czy nano można przesunąć nieco dalej od krawędzi? Wtyczka USB potrzebuje więcej miejsca, jeśli używasz skrzynki szynowej. Myślę, że 2 cm to bezpieczna odległość od krawędzi, nawet w przypadku używania kabla z wtyczką kątową.

Skoro i tak musisz wywiercić otwór w obudowie o średnicy wtyczki USB, aby włożyć kabel, to dlaczego nie wywiercić otworu w linii z USB i po prostu włożyć prostą wtyczkę? Silikon dookoła, gotowe. Łatwe do usunięcia.

Wprowadziłem zmiany, o których rozmawialiśmy dziś rano, zrobiłem odstępy 5 mm (0,2") dla wejść dużej mocy, aby umożliwić większy drut i połączenia o wyższym natężeniu prądu. Reszta to 2,5 mm (0,1") Myślę, że warto spróbować, trzeba w pewnym momencie wyciągnąć wtyczkę. https://github.com/farmerbriantee/AgMono Git zawiera pliki projektu Eagle v7 wraz z pełnymi plikami gerber i wiertarskimi w pliku zip. gerber zostały wykonane w v9.1.3. Jeśli chcesz zobaczyć płytkę, upuść plik zip na tę internetową przeglądarkę Gerber: https://gerber-viewer.easyeda.com/ Pracuję nad listą części. Wydaje się, że AllPCB to bardzo dobre miejsce do składania zamówień. Jeśli ktoś zauważy jakieś problemy, nie wahaj się ich zamieścić.

Attachments

Jak omawialiśmy kilka chwil temu, zaciski śrubowe mogą być dobrą opcją. Rozstaw 0,1 cala/2,54 mm, są to Phoenix Contact Seria MPT od 2 do 12 styków/zacisków. (Do AWG 20 / 0,5 mm²)
Próbuję podobnych z ali na płycie simpleRTK i naprawdę mi się podobają. Solidne i mogą przyjmować dość gruby drut. Lub jeśli przymocujesz kable dupont w plastikowym bloku jednorzędowym, otrzymasz również bardzo mocne połączenie.

Wprowadziłem kilka zmian, aby lepiej pasowały do moich celów. Czy ktoś mógłby sprawdzić, czy coś zepsułem? I czy pliki gerber zrobiłem poprawnie?
https://1drv.ms/f/s!Ao6_PnVNR5RXg_EWfzt-KNX4YTbH3w
Brak ścieżki obwodu n$36 do R16. Możesz sprawdzić, czy zrobiłeś je wszystkie, wpisując "run length" w wierszu poleceń i sprawdzić, czy brakuje jakichkolwiek długości. W prawym górnym rogu znajduje się przelotka w otworze montażowym.

Płytka wygląda dobrze w przeglądarce gerber.

Attachments

201 - 220 of 457 Posts